September 21, 2015

#sixofus

assalamualaikum...

lame dah tak update..sbb ari tu duduk langkawi due minggu..so tak sempat nak update..nampak tak permainan die...padahal before tu pon memang tak update..hahah...kering idea habaq hang...tp kali nie aku nak update lah pasal enam bersaudara....selalu aku update pasal bio budak-budak nie..but this time nie nak citer pasal reunion kteorg..eh eh eh..reunion la kot...lame dh xberkumpul beenam...nak habaq nie...jangan marah na...citer die lame dh..tp baru nak update hhahahaa..since dr ramadhan kot..so korg bleh agak kan..bile lame die 2..hahaha...br la...aku nak update gak...lenguh pulak lame tak menaip wei...ok...start dr ramadhan...

the end of ramadhan tahun nie...iaitu thun 2015...kteorg plan nak bebuke same-same...tp still cannot gather beenam...so kami bebuke belime..temasuk anak buah angah..si sarah gojes...iftar kami di sponsor oleh along and angah iaitu tunku cun and sarah gojes *aku rse melekat dh nme nie ngan korg* ok sambung....kami mkn kat pizza hut...otw nak ke sane tu tak payahla citer..kemain banyak dugaan nye..bemule dr si ayien ayu pick up kteorg smpai la ke semban..kami menipu sarah gojes ngan tunku cun hahhahaha..kteorg ckp kteorg dh nak smpai..padahal bru gerak...so balasan die....kami sume cuak nak g jumpe minah due org 2..takut kene marah sebab lambat hahahah....dah la sampai-sampai je terus duduk and makan..tak salam org ke ape ke...hahahahha....*abis kalau mak mertue i tau*...ingat kan g bebuke je...rupe-rupe sambut besday aku ngan si ayien ayu sekali rupe nye..kemain la si ayien ayu plan ngan aku nak beli sepotong kek kongsi demi menyambut besday sesame..kahkahkah..but tunku cun and angah gojes..i already know bout it cause mse basuh tangan u guys so weird...ur act..sngat memberitahu something is not right...hahha....tp aku buat la peeling tekejut jgak mase tunku cun dengan alang cantek g amik kek...but tq so much for the cake..the cake sngt la sedap..*mcm tau-tau je aku suke choc moist* auw auw....





ok habis part iftar belime..meh sambung raye first beenam...

aku tak tau la mcm mane boleh plan nak bekumpul beenam mase raye...myb sbb aku bt gorup wassep baru kot..disebab kan si tijah gebu asyik xde je dalam group tu..make nya.akak nie bt la group bru demi menjamin kemesraan kembali dengan riangnya hahhahahah...ok...rye ke berape ntah..kami pakat kumpul umah alang cantek....macam biase...ayien ayu pick aku ngan tunku cun..tijah gebu datang ngan bf die..si sarah gojes datang sendiri sbb die yang paling jauh dgan umah alang cantek *jauh la sngt...menangis kami tunggu kahkahkah*...bile sampai je umah alang cantek..aku ayien ayu ngan tunku cantek memulakan pengembaraan kami..kami duduk dengan sopan nye di depan meje..n mentedarah sume kuih...sbb tggu budak-budak nie lambat sngt hahaha...dgn alang cntek nye belum mnd..sibuk mengoreng kuey tiaw tok kteorang..kemain seronok kteorg kenduri kan mknan alang cantek hahaha...siap ade banyak turn kot....lme jgak la tggu...smpai dh sound kat wassep suh dorg cepat...akhir nye si tijah gebu pon smpai dgn bf die...well..this is first time gather reramai since kami abis sekolah..masing-masing sejuk tangan and bedebar sebab tak tau ape yang akan jd..but..actually everything was fine..kami menjerit and peluk each other macam kami sentiase bersame..so nsib la memasing tak awkward...bile tijah gebu masuk umah....another turn mkn lg kahkahkahkah...then....amik gmba la ape la...nie hasil die bawah nie..sambil tunggu si sarah gojes smpai..kteorg sume risau...takut tak beenam..sbb biase nye...kami selalu tak ckup...and finally...mak datin sarah gojes pon smpai..my wish list is come true..ble kami beenam gather balik..Allah je tau perasaan teharu..everything come to my mind..about our last memory in high school..even kami tak same kelas...tapi tak tau la mcm mane kami bleh beenam macam nie..macam biase...makan-makan..gelak-gelak....ending die..kami nak amik gmba..opss.lupe..mase tu tunang alang cantek ade..si hafiz aka syafiq yusof...kteorg suh la die yg amik kan gmba hahahha....sape lg nak jd photographer kteorg kan..hhahaha..ending of this picture..tijah gebu balik..sbb die nak kne cepat..and kteorg yg menumpang nie pon sme kne blik..sbb tumpang org kan...ok...this part is done..!!!!yeahhh..!!













another reunion yang tak dirancang was makan steambot..ntah sape la duk bukak citer kat dalam group nak mkan steambot..and mcm biase la..tunku cun la tukang blnje..die mmg tukang menyapot tegar kteorg...since dr sekolah kot...no wonder la die murah rezeki..duk bg org mkn je keje die hahhaha..alhamdulillah..tp kali nie xdapat beenam..sbb si tijah gebu phone die rosak..n die lmbt update la pasal nie...make nye kami g la belime..mase nie..ayien ayu kne pick aku alang cantek ngan tunku cun...and theme die...kami kne pakai selendang yang si sarah gojes bg mse iftar...*ops.lupe nak bgtau*...last sekali umah si tunku cun..kteorg pon rye la kjap kat umah die..smbil membelit selendang die..while kakak si ayien ayu dekat dlam kete tggu kteorg hahahaha...pick up tunku cun...kami pick up sarah gojes kat ktm..*ok aku bru ingt part tu*...n destination was johnnys dekat jusco seremban 2....tunku cun and sarah gojes decide sume..mmg makan besar la cter die hahha..











latest reunion is mase wedding bakal abg ipar tijah gebu...bru je beberape hari lepas...n this time pon still tak leh nak gather...sbb alang cantek lak takde....die g tunang bakal adik ipar die..mcm biase la ayien ayu pick up sume org...pick tunku cun and sarah gojes..tp aku lak yg lmbt..minah ayien nie..klu nak datang suke suki die je..tbe-tbe je tepacak depan umah aku..hahaha..dgn aku tencot nye..nasib la kne tggu oku mcm aku nie...amik je aku...g umah ayien ayu....die lak besiap..rupe-rupe nye..si sarah gojes pon xsiap lg..die pon tepek la ape yg patut..nasib la si tunku cun xjd mangse tau..klu x..nahas ko tunku cun..hahhaha....siap-siap sume..g mkn kenduri la kte...smpai-smpai..sesat...padehal area umah aku dlu jugak...pastu nampak la si tijah gebu melompat nak bgtau sign kteorg dh smpai di tempat yang betul..haaahahha...masuk-masuk..carik tmpat duduk..mkn terus..tak ingt ape dah....lpas je mkn..amik gmba...sane sini...kami pon say gudbye kat tijah gebu..die bg kteorg memacam lak bawak balik...*selalu org yg dtg bg brg kat tuan rumah* blik kami singgah giant senawang sbb nye si ayien ayu nak cuci kete die..kami pon merendek la msuk dalam giant and sarah gojes belanje cool blog..memasing panas....pastu g mkn sizzling ye meee.....*cane ntah sebut* itu pon..si ayien ayu tu mintak kat sarah gojes kahkahkah..the end..balik...xtau la biler lg dapat gather..tak jumpe kat dunie..harap dapat jumpe dekat syurge ye kawan-kawan...aminn











assalamualaikum

No comments: